Candidez pentru funcţia de vicepreşedinte PNL pentru Regiunea de Nord-Est la Consiliul Naţional al PNL din data de 18 iunie

Candidez pentru funcţia de vicepreşedinte PNL pentru Regiunea de Nord-Est la Consiliul Naţional al PNL din data de 18 iunie

Voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte PNL pentru Regiunea de Nord-Est la Consiliul Naţional al PNL care se va desfăşura la Bucureşti, Romexpo, în data de 18 iunie a.c..

Iaşul şi Regiunea de Nord-Est trebuie să fie mai bine reprezentate la Bucureşti. Candidez pentru că vreau o Moldovă unită, puternică, care îşi afirmă tăios interesul regional la nivel guvernamental şi parlamentar. Am fost şi suntem subreprezentaţi politic la Bucureşti. Niciun prim-ministru sau Preşedinte al României nu a fost din  Moldova în ultimii 25 ani. Niciun şef de partid mare din România nu a fost din Moldova în ultimii 25 ani. Cu câteva excepţii, în perioada guvernării liberale, miniştrii din Moldova au lipsit din Guvern. Lipseşte o agendă clară a regiunii noastre, o asumare a unor proiecte majore, cu care regiunea noastră să se identifice.

19212673_1581077185259428_33461269_o

Proiectul meu face referire la coagularea liderilor politici ai PNL din regiune pentru a identifica şi asuma un proiect de dezvoltare a Moldovei, coagularea elitelor universitare, culturale şi economice din regiune într-o formă de asociere pentru definirea şi promovarea intereselor regiunii noastre şi reprezentarea interesele filialelor PNL din Regiunea de Nord-Est la în conducerea naţională a Partidului Naţional Liberal.

Am 41 ani, sunt membru PNL de 20 ani, perioadă în care am activat în toate organizaţiile şi structurile partidului, de la tineret până la prim-vicepreşedinte BPJ. În acest moment sunt preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi.

Am o exprienţă bogată în administraţia publică şi în mediul privat. A fost directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Prefectul Judeţului Iaşi, iar în perioada 2012 – 2016  am coordonat cel mai de succes proiect public din istoria post-decembristă a Iaşului: dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi. În 2016, în condiţii similare cu Bucureştiul sau Tg. Mureş, cu un candidat „anti-sistem” aflat pe val, cu un contracandidat PSD aflat în poziţia de primar interimar în funcţie şi cu o pleiadă de candidaţi pe partea „dreaptă”, am candidat la Primăria Iaşi unde m-am clasat pe locul 2.

Comentarii

comentarii