Curse directe spre Cluj și Timișoara

Curse directe spre Cluj și Timișoara

De la 1 octombrie 2016, ieșenii vor putea zbura spre Cluj si Timisoara și retur, noile curse fiind așteptate cu interes, în special de mediul de afaceri. Cursele Iași-Cluj-Timișoara-Iași și Iași-Timișoara-Cluj-Iași vor fi efectuate zilnic de compania Blue Air.

Introducerea unor noi zboruri interne face parte din strategia de dezvoltare a portofoliului de rute al Aeroportului Iași, fiind vorba de o premieră în ultimii 25 de ani, până în prezent singura conexiune internă a Iașului fiind cu Bucureștiul.

Marius BODEA, PreședinImagine 2 articol websitetele C.A. al Aeroportului Internațional Iași: “Este un moment istoric pentru Iași, pentru întreaga Regiune de Nord-Est. Am reușit sa facem posibilă nu una, ci două legături aeriene directe noi, din Iași către două din principalele orașe ale României – Cluj și Timișoara – și, într-un mod excepțional, această determinare a echipei Aeroportului Iași a făcut posibilă, paradoxal, și conectarea altor două orașe, Cluj și Timișoara. Probabil această mișcare va rămâne în istoria aviației noastre ca un reper de reușită importantă – nu cu unul, ci cu 3 produse în același timp. În urma discuțiilor pe care le-am purtat în ultimii doi ani cu companiile aeriene, partenerul nostru Blue Air a analizat foarte atent datele trimise de noi și a înțeles potențialul uriaș. Există foarte multe proiecte universitare, de afaceri, culturale și legături personale între ieșeni și cei din Timișoara și Cluj. Însă, cu siguranță, bucuria cea mai mare este a sectorului IT, cu care am corespondat de mult timp și de unde am cules date importante de trafic potențial către aceste destinații, date pe care le-am furnizat companiilor. Probabil impactul generat de aceste legături aeriene directe în mediul de afaceri local și regional va fi unul considerabil în urmatoarea perioadă. În lipsa acestor legături aeriene, drumul cu mașina până la Cluj dura 6 ore, iar cel până la  Timișoara dura 11 ore. Astazi, în aproximativ o oră, ajungi cu avionul la Timișoara sau Cluj, la prețuri mult sub pretul carburantului consumat cu mașina, în siguranță și confort. Mulțumesc partenerilor Blue Air, mulțumesc mediului de afaceri pentru răbdare și încredere.

Sursa: Aeroportul Iași

Comentarii

comentarii