De ce candidez la funcția de Primar al Iașului?

De ce candidez la funcția de Primar al Iașului?

Numele meu este Marius Bodea şi sunt unul dintre sutele de mii de locuitori ai Iaşului. La fel ca voi, aici muncesc, aici mi-am întemeiat o familie, aici îmi cresc copilul. La fel ca voi, iubesc acest oraş. Şi tot la fel ca voi, îmi doresc ca el să devină prosper, modern și puternic. Acesta e motivul pentru care candidez la funcţia de Primar al Iaşului.

Ca fiecare dintre voi, m-am săturat de izolarea oraşului nostru. Din funcţia de manager al Aeroportului, am reuşit să unesc pe calea aerului Moldova de Transilvania, aşa încât am toate argumentele să spun că voi putea mobiliza toate forţe locale şi regionale spre a demara lucrările pentru autostrada Iaşi-Târgu-Mureş.

Ca fiecare dintre voi, am simţit neplăcerile provocate de transportul în comun și m-am confruntat cu problemele din trafic. De aceea, îmi asum ca în primii doi ani de mandat Primăria să achiziţioneze minimum 12 tramvaie şi 50 de autobuze electrice noi. De asemenea, voi urmări introducerea de sensuri giratorii, crearea de piste pentru biciclişti, reabilitarea străzilor secundare din cartiere și amenajarea parcărilor.

Ca fiecare dintre voi, mă întreb de ce Primăria nu pare să înţeleagă necesitatea atragerii de investiţii. România are 70 de parcuri industriale, Iaşul – nici unul. De-a lungul mandatului meu voi realiza un parc industrial, care va crea minimum 3.000 de locuri de muncă. Şi pentru că recunosc importanţa antreprenorilor locali, voi fi cel mai deschis Primar către sprijinirea afacerilor sănătoase, care aduc bunăstare tuturor locuitorilor.

Ca fiecare dintre voi, mă îngrijorează că oraşul nostru e al doilea cel mai poluat din România. Îmi propun reabilitarea a minimum 200 de blocuri, în scopul eficientizării lor energetice, astfel încât şi preţul utilităţilor să scadă. De asemenea, voi crește numărul de parcuri și spaţii de joacă în cartiere, locuri vitale pentru sănătatea copiilor noştri.

Ca fiecare dintre voi, nu pot înţelege lipsa de transparenţă a actualei administraţii. În primele şase luni de mandat îmi asum transparentizarea tuturor cheltuielilor Primăriei şi ale societăţilor din subordine, ceea ce va duce la economii de minimum 20% din banii publici. Prioritatea mandatului meu va fi atitudinea deschisă și corectă față de ieșeni.

Numele meu este Marius Bodea, sunt unul dintre locuitorii Iaşului. Şi vă invit pe voi, toţi ceilalţi locuitori, să veniţi alături de mine. Cu ajutorul și implicarea voastră, vom scoate Iașul din mediocritate și îi vom reda importanța de altădată.

Împreună, vom învăța din nou să câștigăm!

Comentarii

comentarii