Marius Bodea

Marius Bodea

Marius BODEA este managerul Aeroportului Internaţional Iaşi din 2012. În această perioadă – aeroportul a cunoscut o dezvoltare fantastică, contribuind la deschiderea oraşului nostru către lume. Din realizările cele mai importante avute în această poziție, putem numi:

– construcţia celei mai moderne piste din România;
– construcţia unui nou terminal de pasageri;
– 15 noi curse internaţionale din Iaşi către capitale economice și culturale importante (Londra, Paris, Barcelona, Bruxelles, Munchen, Koln, Roma, Milano, Torino, Veneţia, Bologna, Catania, Istanbul, Tel Aviv, Larnaca);
– dublarea numărului de pasageri de la 180 de mii în 2012 la 380 de mii în 2015;
– poziționarea Aeroportului Iași pe podiumul aeroporturilor din România, după ce în 2012 era pe locul 6;
– pentru prima dată după 1990, aeroportul ieșean a înregistrat profit și nu mai are nevoie de subvenții publice pentru funcționare.

Aeroportul ieşean a fost singurul din Europa menţionat ca exemplu de dezvoltare la Forumul Mondial de Aviaţie de la Montreal, Canada. Rezultatele aeroportului reprezintă un reper în aviaţia civilă naţională şi mondială. Efectele acestor rezultate pentru comunitatea ieşeană sunt remarcabile:

– turismul a înregistrat o creştere cu 40%;
– cererea pentru spaţiile de birouri a înregistrat o creştere de 60%;
– firmele ieşene au înregistrat creşteri ale profitului în legătură directă cu aeroportul;
– familiile cu părinți sau copii plecați în străinătate se pot reîntregi mai des;

Deşi tânăr, Marius BODEA are o experienţă profesională deosebită, atât în sectorul public cât şi în mediul privat. Între 2007 şi 2009 Marius BODEA a fost Subprefect şi prefect al Judeţului Iaşi, poziţii din care a coordonat cu rezultate foarte apreciate acţiunile pentru combaterea efectelor secetei din 2007 și activitatea de gestionare a inundaţiilor de pe râurile Siret şi Prut – cea mai mare calamitate la care a fost supus Judeţul Iaşi vreodată.

Între 2005 şi 2007 Marius BODEA a fost Director Executiv al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi, cu rezultate manageriale remarcabile: a preluat instituţia pe locul 39 din 42 la nivel naţional şi a lăsat-o pe locul 4.
Înainte de a lucra în sectorul public, Marius BODEA, a lucrat în mediul privat în companii din domeniul construcţiilor, unde a ocupat poziţii importante de foarte tânăr. Solida sa experienţă profesională reprezintă o garanţie a capacităţii de a coordona oameni, de a gestiona bugete şi de a oferi soluţii, calităţi necesare pentru poziţia de primar al Municipiului Iaşi.

 

Despre Marius BODEA:
– are 39 de ani, a copilărit în cartierul Tătăraşi, în zona Ciurchi și a făcut liceul la Negruzzi;
– locuieşte în Iaşi şi ia contact zilnic cu problemele comunităţii;
– băiatul său, Vlad, are 13 ani şi este elev;
– crede foarte mult în familie pe care o consideră fundamentul unei societăţi sănătoase, şi-a asumat de tânăr responsabilitatea unei familii, s-a căsătorit la 23 ani;
– a învăţat foarte multe de la tatăl său, un om care a plecat dintr-o familie săracă cu foarte mulţi copii, cuvântul care i-a rămas în minte de la acesta este “seriozitate”.

semnatura_ed1

Educație

Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor – Secţia Management

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Carieră

Aeroportul Internaţional Iaşi

Manager

(2012 - prezent)

Director economic

Parc Științific și Tehnologic Tehnopolis

Subprefect și Prefect al județului Iași

Ministerul Administrației și Internelor

Director executiv

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor - Direcția Județeană Iași

Rezultate

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest