Vizită în zona Mănăstirii Vlădiceni

Vizită în zona Mănăstirii Vlădiceni

Începe schimbarea din 5 iunie 2016
Strada Trei Fântâni, Iași, România
-
Acest eveniment a trecut

La sfârșitul săptămânii trecute am făcut o vizită în zonă mănăstirii Vlădiceni, pe strada ”Trei Fântâni”.
Etienne Ignat, un ieșean implicat, a inițiat o acțiune civică pentru a trage un semnal de alarmă că acest drum este impracticabil și că are nevoie urgentă de reparații. S-au strâns peste 1000 de semnături, s-au făcut demersuri punctuale, însă Primăria este surdă pe acest subiect…
Eu aș schimba denumirea drumului din Drumul Hotilor în ”Drumul Oportunitățior”!
– Prin reabilitarea acestui drum, mii de ieșeni ar avea parte de o cale de acces decentă către un obiectiv religios și turistic izolat din cauza actualei infrastructuri. Zona este una cu mult potențial, care poate fi inclusă într-un circuit turistic.
– Prin reabilitarea acestui drum, legătura la nivel metropolitan între oraș și localitățile riverane, în special Tomești, este mult mai strânsă. Vorbim de sute de familii și copii ieșeni care lucrează sau studiază în Iași, însă locuiesc în Tomești, și ar avea o cale de acces mult mai facilă dacă acest drum ar fi reabilitat.
– Viitorul înseamnă dezvoltare la nivel metropolitan și transformarea zonelor precum este zona Trei Fântâni în centre intermodale pentru miile de ieșeni care fac circulă zilnic către serviciu (aflat în oraș) și casă (aflată într-o casă într-o localitate din promixitatea Iașului). Pratic, vorbim de realizarea unui sistem park&ride, pe modelul celor care există în Occident: vii cu mașina până în acea zonă și de acolo te preia un mijloc de transport public. Așa decongestinăm traficul și reducem poluarea( cu particole de praf) din oraș.
https://www.facebook.com/bodea2016/videos/1563850537263087/