Iașul oamenilor vrednici

Iașul oamenilor vrednici

Există în viață anumite momente care raman intiparite in constiinta noastra mereu, momente  care privite peste ani renasc in fiecare dintre noi, sentimentul acela al increderii ca poti schimba directia gresita in care orasul tau merge.

Aceste borne ale timpului, cand reusesti sa produci schimbarea, vor ramane nealterate in memoria colectiva indiferent de furtunile ce vor urma.

Astazi, dragi ieseni, dragi liberali, montam aici o borna a timpului, impreuna, toti cei prezenti in sala, toti cei ce ne privesc de acasa, si toti cei care isi pun speranta ca adevarata schimbare incepe cu noi. Aceasta borna ce va fi desavarsita pe 5 iunie, va ramane in istoria Iasului ca momentul in care o mare de oameni care si-au dorit cu adevarat schimbarea, pentru acest oras si pentru acest judet, au strigat cu voce un mare NU SE MAI POATE ASA. GATA, PANA AICI!

Dragi prieteni,

Astăzi suntem aici oameni care au înțeles că privirile a sute de mii de ieșeni, și nu exagerez spunând acest lucru, sunt ațintite asupra noastră. Sute de mii de ieșeni privesc la noi cu încredere, cu speranță, cu nădejde că odată și odată orașul și județul nostru vor reuși să își recapete gloria și prestigiul pe care le merită. Vă mărturisesc că m-am întâlnit cu mii de ieșeni în această perioadă și cei mai mulți dintre ei îmi spun: domnule Bodea, mi-am pierdut încrederea! Nu mai cred după atâția și atâția ani de minciuni și vorbe. Dragi prieteni, dacă PSD a reușit ceva, daca domnul Chirica cu ai lui au reusit ceva, pe lângă faptul că au ținut în subdezvolare acest oraș și acest județ, au reușit să distrugă încrederea oamenilor în partide și administrație. Increderea dragi colegi era cel mai valoros capital al unei administratiei, extrem de volatil si foarte greu de recladit.

De aceea, dragi prieteni, misiunea noastră de a recladi increderea acestor oameni nu este ușoară.

Noi, în proiectele noastre pentru comunitate, am demonstrat că putem face ca lucrurile mari să se întâmple, am demonstrat că noi ne putem achita cu responsabilitate de atribuțiile pe care le-am avut atunci când am avut proiecte în serviciul public.

De acum stiu toti ca am  manageriat cu succes cea mai mare lucrare publică din istoria orașului și cea mai mare din țară la vremea respectivă! Aeroportul Iasi! La fel ca mulți dintre dumneavoastră din această sală, am demonstrat că pot duce proiectele la bun-sfârșit , chiar inainte de termen, dacă există seriozitate și preocupare. Nu imi va fi rusine niciodata sa vorbesc iar si iar despre ce am reusit sa fac bine, pentru ca doar asa le va fi rusine sa mai vorbeasca celor care nu au facut nimic.

Intr-un sfert de secol multe s-au schimbat in jur, dar la Iasi viata oamenilor pare in continuare intr-o nesfarsita tranzitie, de un gri infiorator.

De aceea, dragi ieșeni, lupta mea nu este  doar cu Mihai Chirica si al sau PSD. Lupta mea este cu mentalităție învechite, cu sărăcia, cu lipsa de speranță, cu lipsa de aspirații, cu economia slabita a orasului.

Există în acest oraș tineri care nu știu dacă anul viitor îi va mai prinde acasă, alături de cei dragi, sau dacă vor alege calea pribegiei, în căutarea unui trai mai bun. Există întreprinzători care, în schimbul taxelor și impozitelor pe care le plătesc, suportă birocrația, avize date cu întârziere sau atitudinea șmecherească a celor care se cred acum atotstăpâni peste acest oraș. Există părinți care nu știu dacă ai lor copii își pot făuri un viitor aici, în Iași. Seniorii orașului nostru, oameni care cu brațele lor au construit acest oraș s-au săturat ca, după o viață de muncă, să fie tratați de actuala administrație PSD, de intermarul domn Chirica Mihai, ca pe o marfă electorală, nu cu  demnitate, respect și încredere că experiența lor poate fi pusă în slujba comunității! Există șomeri care în fiecare zi se uită in ziar la rubrica  ”angajări” și, din păcate, nu găsesc locuri de muncă. Există doctori, profesori sau specialiști din diferite domenii de educație care au plecat sau care doresc să plece pentru că nu văd perspective de dezvoltare în orașul nostru. Iar toti acestia vad cum pomenele sociale, nesfarsit izvor de umilinta, distrug fibra demnitatii noastre.

Eu cunosc cel putin câte unul din această categorie. Știu că și voi cunoașteți câte unul. Ei sunt forța tăcută a acestui oraș, cei pentru care am ales sa lupt. Si da, lupt si pentru baiatul meu de 14 ani, Vlad, pentru ca anii studentiei sa il gaseasca in Iasi, pentru ca familia sa si-o intemeieze aici, pentru ca el sa munceasca pentru orasul sau, si nu pentru straini.

Intru în această competiție pentru a aduce Adevarata Schimbare, o schimbare profunda si imediata, care va aduce NORMALITATE in toate cartierele orasului, care va aduce la masa mediul academic si antreprenorial pentru ca economia Iasului sa renasca.Stiu cum sa fac, si am prezentat deja solutii pentru fiecare problema.

Însă nu pot reuși singur în această mare  bătălie. Am nevoie de fiecare dintre voi, cei de aici, am nevoie de fiecare dintre voi dragi ieseni, cei care vreti o schimbare. Investiti incredere in mine si eu voi investi toata priceperea, seriozitatea si energia  mea in slujba voastra! Din 6 iunie incepe era schimbarii! Adevarata schimbare!

Comentarii

comentarii