Lipsa informațiilor publice în SEAP

Lipsa informațiilor publice în SEAP

Pentru a susține afirmațiile despre lipsa cvasitotală de transparență în cheltuirea banilor publici, am analizat extrasul de astăzi din SEAP, pentru achizițiile realizate prin cerere de ofertă de către Primăria Municipiului Iași, începând cu anul 2007.

Datele din SEAP confirmă că la Primăria Municipiului Iași nu e vorba doar despre indolență, ci de un sistem corupt care alege conștient lipsa de transparență.

Nu știm nici după 9 ani de zile, cine sunt beneficiarii banilor publici pentru diversele categorii de lucrări, prestări servicii ori furnizare bunuri către PMI. Nu știm când au fost atribuite acele contracte, care a fost valoarea lor la momentul semnării și valoarea lor finală. Conducerea Primăriei ne-a obișnuit deja cu dublarea valorilor contractelor prin diverse adiționări. Nu știm dacă acționarii, administratorii ori salariații firmelor care au primit acești bani sunt sau nu rude, frați, cumătri, fini sau prieteni ai actualilor conducători ai Primăriei.

Este inadmisibil acest lucru. Sunt instituții publice care au fost sancționate de către ANRMAP pentru câteva zile întârziere în publicarea numelui câștigătorului. Imaginați-vă ce va face ANRMAP când va constata că aici este vorba de 9 ani.

Degeaba se zbate din nou Mihai Chirica pentru a ieși din chinga asocierii cu fostul său prieten și șef Gheorhe Nichita, el a semnat toate aceste contracte în calitate de director tehnic.

O să avem o traumă în curând să aflăm că nu sunt bani de străzi, de autobuze, de parcuri, de salubritate și să aflăm că banii s-au dus pe achiziții împovărătoare, cu prețuri de câteva ori mai mari și cu lucrări executate prost, care s-au deteriorat după puțin timp.

Asadar, cu evidenta sa cunoaștere asupra tuturor acestor informații ca semnatar al contractelor și ca supervizor al  execuțiilor acestor contracte, îl invit public pe Mihai Chirica:

  • să prezinte lista beneficiarilor tuturor lucrărilor, prestărilor de servicii și furnizarilor de bunuri care au semnat contracte  cu Primăria începând cu 2007;
  • să dispuna totodată completarea acestor informații în SEAP;
  • să prezinte pentru fiecare din aceste contracte care a fost evoluția valorii contractului, în cazul în care aceste valori au fost suplimentate prin acte adiționale;
  • să detalieze pentru opinia publica fiecare denumire a achizițiilor la care fac referire, să înțeleagă toată lumea ce s-a cumpărat și de câți bani.

Comentarii

comentarii