Sărăcia nu ne-a atrofiat și inteligența!

Sărăcia nu ne-a atrofiat și inteligența!

Vizita la Iași a prim-ministrului Dacian Cioloș și a echipei guvernamentale ne-a confirmat, dacă mai era nevoie, că toate declarațiile actualului viceprimar cu atribuții de primar privind amplasamentul și proiectul Spitalului Regional de Urgență au fost simple acțiuni electoraliste. Domnul Mihai Chirica și-a dovedit limitele anunțând că a fost identificat amplasamentul pentru construcția Spitalului Regional de Urgență.

Astăzi, ni s-a spus foarte clar că Guvernul va decide unde acesta va fi construit, în condițiile în care autoritățile locale nu s-au pus de acord asupra unui singur amplasament. Este bine că măcar știm un lucru clar: a trebuit să vină prim-ministrul țării la Iași să confirme neseriozitatea viceprimarului interimar.

În privința autostrăzii Moldova – Transilvania, am primit o veste proastă. Situația este critică pentru că tronsonul care traversează munții, Tg. Neamț – Tg. Mureș, nu va fi realizat în perioada 2014-2020. Faptul că se va realiza documentația pentru tronsonul Ungheni – Tg. Neamț știam din buget, așadar nu este nimic nou. Cum este posibil să vii în regiunea de Nord-Est a țării și să le spui ieșenilor și tuturor locuitorilor din regiune că nu se poate introduce tronsonul care să străbată munții, că este târziu, dar anunți că introduci sectoare de autostradă Bacău-Ploiești acum, cu puțin timp înainte de aproabarea MPGT, și acest lucru să nu fie târziu.Recuperarea decalajului care ne desparte de Vestul țării nu se poate rezolva decât prin autostradă. Aceasta este menirea guvernului. Este o jignire ideea ”unui grup de reflecție care să înceapă să gândească un plan de dezvoltare a Moldovei și de reducere a decalajului economic în raport cu celelalte regiuni”, ca și cum noi, cei din această regiune, nu am ști care sunt problemele structurale care ne țin în subdezvoltare și sărăcie și de ce avem nevoie pentru a ieși din această stare. Sărăcia nu ne-a atrofiat și inteligența!

Ne bucurăm că invitații noștri au putut vizita Palatul Culturii, păcat însă că alte sute de mii de români din vestul țării și străini din vestul Europei nu au o legătură directă cu regiunea noastră pentru a-l vizita”.

Marius BODEA, președintele Organizației Municipale a PNL și candidatul PNL Iași la Primăria Municipiului Iași.

Comentarii

comentarii