Aeroportul Iași, ”curtat” de ucraineni. Se doresc zboruri peste Prut

Aeroportul Iași, ”curtat” de ucraineni. Se doresc zboruri peste Prut

Aeroportul Iasi a primit vizita unei delegatii din regiunea Vinnytsia (Ucraina). Scopul prezentei oficialilor ucraineni in Iasi a fost acela de a dezvolta contacte in diverse domenii de activitate, Aeroportul Iasi fiind un obiectiv esential pentru nevoia de a intelege modul de dezvoltare socio-economica a comunitatii noastre.  

Presedinti de comisii permanente, directori de departamente si comitete din regiunea Vinnytsia au venit la Iasi sa afle povestea modernizarii aeroportului, sa vada la fata locului un proiect complex inceput si finalizat cu succes cu mult inainte de termenul stabilit. Una din curiozitatile oficialilor ucraineni a fost cum a devenit Aeroportul Iasi, intr-un timp scurt, o afacere profitabila a statului, reusind sa se autofinanteze pentru prima data in 23 de ani de existenta.

De asemenea, delegatia ucraineana a dorit sa afle secretul business-ului aeroportuar, Iasul fiind acum pe podiumul aeroporturilor reginale, nu doar prin numarul record de pasageri, cat prin conectivitatea crescuta cu centre importante din Europa. Totodata, oaspetii s-au aratat interesati de posibilitatea conectarii celor doua orase, Iasi-Vinnytsia, prin aeroporturile ce le deservesc, dar si prin incheierea unor parteneriate in diverse domenii de activitate comerciala.

„Pentru noi este foarte important sa putem realiza conectarea celor doua orase: Iasi-Vinnytsia; Aeroportul Iasi ar putea fi destinatie finala, dar si punct de tranzit spre alte zone importante din Europa. Numai daca ne gandim la numarul mare de ucraineni stabiliti in prezent in Italia, ati intelege cat de mult ne-ar ajuta infiintarea unei rute spre orasul dumneavoastra, tinand cont ca din Kiev zborurile sunt foarte scumpe. Vinnytsia este foarte bine pozitionata in Ucraina, iar colaborarea cu orasul dumneavoastra ar putea merge mai departe, prin punerea in practica a unor proiecte menite sa ajute la dezvoltarea economiei locale. Venind la Aeroportul Iasi, am descoperit un exemplu de buna practica in dezvoltarea infrastructurii aeroportuare si conectivitatea unei comunitati cu atatea destinatii importante din Europa, si nu numai. Tocmai din acest motiv, ne-am exprimat interesul de a cunoaste un obiectiv esential pentru dezvoltarea comunitatii dumneavoastra, Iasul fiind un oras cu un potential urias ”, a precizat Volodymyr MEREZHKO, Directorul Departamentului de Cooperare Internationala, Administratia Regionala de Stat Vinnytsia.

„Nu exista in lume comunitate dezvoltata cu adevarat sau cu istoric de crestere economica accelerata, fara sa fi avut un aeroport. Fie ca suntem invitati si promovati la diverse evenimente nationale si internationale, fie ca ne trec pragul oaspeti dornici sa afle povestea noastra de succes, este mereu binevenita crearea de noi oportunitati. Vizita delegatiei ucrainene ne onoreaza. Suntem deschisi pentru o colaborare cu orasul Vinnytsia, iar in ceea ce priveste conexiunea dintre cele doua orase, vom duce mai departe discutia cu o companie aeriana care ar putea fi interesata de aceasta destinatie. Din discutia purtata astazi, am inteles ca Vinnytsia are o infrastructura aeroportuara moderna, fapt ce reprezinta un atuu in negocierile cu operatorii aerieni, iar rezultatele atragerii unui numar cat mai mare de cetateni ucraineni la Iasi s-ar reflecta clar in statisticile privind dezvoltarea turismului local”, a declarat Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi.

Sursa: Ziarul de Iași

Comentarii

comentarii