Iașul are nevoie de politici serioase în domeniul sportului, nu acțiuni de imagine

Iașul are nevoie de politici serioase în domeniul sportului, nu acțiuni de imagine

Mă bucur că domnul viceprimar Mihai Chirica a citit cu atenție și apreciază viziunea mea legată de sportul iesean.

Imediat după ce am lansat programul pe teme de sport, dumnealui a declarat că susține multe dintre lucrurile pe care le-am enunțat: că actuala echipă trebuie finanțată corespunzător, că tradiția Politehnicii trebuie reînviată, că sponsorii trebuie atrași lângă echipă, că nu trebuie făcute diferențe între sporturi și că sportul nu trebuie politizat.

Citește și: Sportul ieșean – probleme și soluții

Chiar dacă nu a făcut nimic din toate acestea de când conduce Primăria, chiar dacă nu a fost în stare să își prezinte un program propriu, m-aș bucura ca măcar de acum înainte să aplice principiile propuse de mine pentru a reduce, cât de cât, în cele câteva luni cât mai stă la Palatul Roznovanu, decalajul imens existent față de alte orașe în materie de sport. Într-adevăr, nu ne comparăm cu alte orașe, cum a spus domnul viceprimar, pentru că PSD ne-a adus la ani distanță de ele din punct de vedere al infrastructurii și al rezultatelor sportive.

În ce mă privește, eu voi fi consecvent și nu voi folosi sportul ca o jucărie electorală. După cum a văzut la nașul său politic, Gheorghe NichitaMihai Chirica vrea să folosească acum o echipă pe care a vitregit-o, CSMS. S-a îndrăgostit brusc de ea acum, când a văzut că poate avea avantaje de imagine. Coincidența îngropării securii războiului cu echipa de fotbal în momentul în care aceasta are un culoar favorabil pentru calificarea în cupele europene este prea mare, coincidența schimbării discursurilor șefilor clubului la adresa Primăriei este prea mare, așa cum prea mare este și coincidența invitării echipei la Primărie imediat după lansarea programului meu pe teme de sport.

Eu voi rămâne un susținător aprig al echipei de fotbal a Iașului și a sportului iesean, pe care vreau să-l aduc acolo unde merită.

Drept urmare, le urez sincer fotbaliștilor multă  baftă în meciurile dificile din această săptămână: cel de miercuri, cu Chiajna, și cel de duminică, din Copou, cu echipa Craioveană CS U, și-i asigur că după 6 iunie nu va mai fie nevoie să fie târâți pe la Primărie pentru a simți că orașul îi apreciază pentru eforturile pe care le fac și imaginea pe care o aduc.

sportul iesean

Îi asigur și pe fanii echipei că din vară vor avea parte de respect și nu vor fi tratați așa cum făcut-o domnul viceprimar sau președintele Florin Prunea, care sunt compatibili din nou. După ce domnul Prunea a spus că Iașul este un oraș de violatori, domnul viceprimar a spus că suporterii vin la meci de la birt.

Eu aștept în continuare sugestii și mesaje de la ieșeni, fani, jucători, antrenori, conducători pentru a îmbunătăți proiectul propus pentru ca, împreună, să începem să ne mândrim, din nou, cu un domeniu de mare interes și de impact.

Comentarii

comentarii