Transportul public trebuie dezvoltat la nivel metropolitan. Decizia PSD de astăzi este încă o dovadă a lipsei de viziune.

Transportul public trebuie dezvoltat la nivel metropolitan. Decizia PSD de astăzi este încă o dovadă a lipsei de viziune.

Astăzi, 31 mai, în cadrul plenului Consiliul Local, PSD a aprobat proiectul de hotărâre privind delegarea serviciului de transport public către Compania de Transport Public Iași si atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public prin curse regulate către aceasta.

Marius Bodea, candidatul PNL la Primăria Iași, consideră că această decizie arată viziunea îngustă a actualei administrații.

”Prin hotărârea luată astăzi, PSD a dat dovadă de viziune îngustă și a ratat șansa Iașului ca transportul public să fie modernizat prin fonduri europene. Soluția corectă este dezvoltarea transportului la nivel metropolitan prin stimularea asocierii comunelor din Zona Metropolitană și înființarea unei Autorități Metropolitane de transport din care să facă parte localitățile din zona riverană a Iașului. PSD și Mihai Chirica țin Iașul în loc și nu oferă șansa ieșenilor să aibă parte de un transport public normal”, a declarat Marius BODEA, candidatul PNL la Primăria Iași.

Dumitru OPREA, propunerea PNL Iași pentru Consiliul Județean, a tras un semnal de alarmă că fără implicarea Consiliului Județean, transportul public nu poate fi abordat la nivel metropolitan.

„Liberalii sunt singurii care și-au asumat că vor sprijini din Consiliul Județean dezvoltarea la nivel metropolitan a transportului public ieșean. Ori fără sprijnul și implicarea Consiliului Județean acest proiect este o himeră. Propunerea PSD de astăzi, fara o abordare strategică, mai mult încurcă decât ajută”, a declarat Dumitru OPREA, propunerea PNL pentru Consiliul Județean Iași.

Comentarii

comentarii